Jeg er bekymret for kommunens økonomi

Uddrag fra artikel i Frederiksborg Amts Avis:

Vi er en måned inde i 2019, og vi har allerede opbrugt puljen til uforudsete udgifter. Vi er pressede, og det er vi, fordi vi vælger at bruge rub og stub, siger Lars Carstensen, som udover at være 2. viceborgmester også er formand for det nye Udvalg for Digitalisering & Innovation. Den post har givet ham mulighed for at kigge kommunens drift og økonomi efter i sømmene.

Jeg er bekymret for kommunens økonomi. Når vi lægger budgetter, gør vi det helt i bund. Samtidig sælger vi ud af arvesølvet (ejendomme red.) for at holde den kørende, forklarer Lars Carstensen.

Han påpeger, at budgettet heller ikke tager hensyn til den stigning i udligningsordning, som Furesø og andre kommuner blev kompenseret for i to år.

Det er klart bekymrende, at vi ikke sparer op i tide til uforudsete udgifter, fastslår den konservative viceborgmester, som frygter for en skattestigning i 2021.

Velvidende, at filmen vil knække på et tidspunkt, vælger Socialdemokratiet at lade velfærdsudgifterne stige år efter år, vurderer Lars Carstensen.

På dagsordenerne til udvalgsmøderne i februar dukker nye uforudsete udgifter op. 9,7 mio. kr. til renovering af Farum Svømmehal, og ti midlertidige plejeboliger ved Solbjerghaven.

Lars Carstensen glæder sig over, at det lykkedes at få en konservativ mærkesag om langsigtede budgetanalyser med ind i budgetforliget, som hele byrådet i sidste ende støttede op om.

Læs hele artiklen her: https://sn.dk/Furesoe/Viceborgmester-Jeg-er-bekymret-for-kommunens-oekonomi/artikel/810091