Det er på tide at vi tager ordentligt fat om erhvervslivet i Furesø

I en ny undersøgelse om erhvervsklimaet i danske kommuner er Furesø Kommune gået stærkt tilbage.

Det er på tide at vi tager ordentligt fat om erhvervslivet i Furesø.

Vi kan lære rigtig meget af Høje-Taastrup Kommune som har skabt 9000 arbejdspladser siden 2010. Ikke kun omkring erhvervsudvikling og jobskabelse, men også når det gælder håndtering af ghettoer er Høje-Taastrup et godt eksempel.

I årets erhvervsklimaundersøgelse fra Dansk Industri er Furesø Kommune gået 23. pladser tilbage. I undersøgelsen er virksomheder blevet spurgt, hvor tilfredse de er med deres kommunes indsats på en række erhvervsrelevante områder. Se ranglisten fra DI her

I år ender Furesø på en samlet 37. plads, hvilket er en klar tilbagegang sammenlignet med sidste års 14. plads. Den konservative borgmesterkandidat i Furesø Kommune, Lars Carstensen, håber, at undersøgelsens resultater gør, at der nu bliver sat mere fokus på erhvervslivet i kommunen.

”Det er på tide, at vi tager ordentligt fat om erhvervslivet i Furesø. Vi kan ikke acceptere, at vi mister gejst og arbejdspladser”, udtaler han.

Tilbagegang på 10 ud af 12 parametre

Det er ottende gang, at undersøgelsen bliver offentliggjort, og i år har 7600 virksomheder deltaget. Gennem en spørgeskemaundersøgelse er virksomhederne blandt andet blevet spurgt om kommunens sagsbehandling, trafikforhold, skatte- og afgiftsniveau. Sammen med offentlig statistik er de 96 kommuner, der har deltaget i undersøgelsen, blevet rangeret på listen efter det bedste erhvervsklima. I år er Furesø Kommune gået tilbage på 10 ud af undersøgelsens 12 parametre. Lars Carstensen mener nu, at Furesø Kommune skal hente inspiration i andre kommuner.

“Den store højdespringer i erhvervsklimaundersøgelsen er Høje-Taastrup Kommune, som er sprunget fra en 11. plads op til en flot 5. plads. Vi kan lære rigtig meget af Høje-Taastrup Kommune omkring erhvervsudvikling og jobskabelse, men også når det gælder håndtering af ghettoer er Høje-Taastrup et godt eksempel”, udtaler Lars Carstensen.

Læs artiklen i Furesø Avis.: Undersøgelse slår fast: Furesø rasler ned i erhvervsklimaundersøgelse