Uhyre vanskelige budgetforhandlinger forude

På overfladen ser alt roligt ud, men i maskinrummet hvor kommunens budget skrues sammen, arbejdes der på højtryk! Det har allerede været meldt ud, at budgettet i år ser langt vanskeligere ud end tidligere. Det kan jeg bekræfte. Vi er langt fra at få enderne til at mødes. Jeg oplever desuden, at forvaltningen og borgmesteren står langt fra at have konsensus bag budgetforslagene.

Jeg forventer en meget intensiv budgetforhandling, hvor bølgerne kommer til at gå højt, og som bliver meget afgørende for kommunens fremtid. Fra konservativ side går vi ind i forhandlingerne med åbent sind, men med det klare mål, at besparelser ikke skal føre til mærkbare serviceforringelser. Vi ser allerhelst at de udgiftsstramninger, som er nødvendige, bliver udført på ikke borgernære områder.

På nuværende tidspunkt er vi meget langt fra at kunne forskåne borgerne fra mærkbare serviceforringelser. Uden at afsløre for meget, kan jeg godt sige, at den konservative gruppe arbejder på alternative løsninger på at få budgettet til at hænge sammen.

Den kommende tid vil vise, om der stadig er villighed hos Socialdemokratiet til at indgå brede forlig, som omfatter begge sider af byrådssalen. I de sidste mange byrådsperioder har vi konservative været med og taget ansvar for budgettet. Det er også vores mål denne gang. Vi vil dog ikke være med for hver en pris.

(Af viceborgmester Lars Carstensen)